Armin Muzaferija snimio ilahiju „Tvom Resulu“ sa hafizom Azizom Alilijem

Objavljeno Travanj 20th, 2018

 

Armin Muzaferija snimio je ilahiju „Tvom Resulu“, koja će uz spot koji je prati zvanično biti predstavljena na promociji u četvrtak, 26. aprila u Gazi Husrev-begovoj biblioteci, a isti dan bit će dostupna i na Arminovom Youtube kanalu.

Ovo je prva ilahija i ujedno prvi duet koji je pjevač snimio u karijeri, i to sa hafizom Azizom Alilijem na tekst prof. Džemaludina Latića.

– Iako sam u dosadašnjem radu imao mnogo prilika i prijedloga za duete, jednostavno sam smatrao da to nije to, i da bi bilo neprirodno. Htio sam da se to nekako samo po sebi dogodi, i, evo, dogodilo se. Čast mi je da je moj prvi duet i prva zvanično snimljena ilahija upravo sa dragim hafizom Azizom Alilijem. Tekst je urađen na postojeću tursku melodiju za koju smo kupili prava za korištenje, a riječ je o melodiji koju potpisuje Mumin Sarikaya- otkriva Armin Muzaferija.

Iako se muzikom, a posebno ilahijama, bavi čitav život, zbog velikog poštovanja prema ilahiji, koja je prema njegovom poimanju više od muzike i obične numere, sa snimanjem je čekao dok stekne malo više životne i duhovne zrelosti.

Armin Muzaferija-Tvom Resulu1

– Ponosan sam da će ovo biti ilahija sa najboljim i najjačim timom u regiji, i da će zvučati po svjetskim standardima, kakav je i spot koji smo snimali u BiH i na Arapskom poluotoku. Neka ovo bude poklon onima koji sa srcem i dušom ulaze u mubarek mjesec ramazan, ali i svima onima koji na bilo koji način paze na svoju dušu i srce- govori Muzaferija.

Inače, ilahiju „Tvom Resulu“ aranžirao je Amar Češljar, a nastajala je na relaciji Sarajevo – Ankara. U snimanju je učestvovalo preko 15 muzičara, a za njenu ekranizaciju bila je zadužena agencija „Produkcija“.

Naglasimo i to da su karte za Arminov solistički koncert 10. maja u Domu mladih od jučer puštene u prodaju, a na koncertu Muzaferija će uz pjesme sa svog albuma premijerno izvesti i ovu ilahiju.

Comments are closed.