Ferid Avdić hvali mlađu kolegicu // IRENA PRAVI LOM U AMERICI I POPULARNIJA JE OD MNOGIH ESTRADNIH ZVIJEZDA!

Objavljeno Studeni 18th, 2018

Estradni umjketnik, ili bolje rečeno jedan od asova bivše jugoslovenske estrade Ferid Avdić, obilježio je jedno vrijeme u narodnoj muzici. Sa hitovima: „Dijana ljubavi“, „Izađi mala“, „Tvoje kose plave“, „Bilo je lijepo i tebi i meni“, „Kad sam dječak bio“, „Ti si ta“ i mnogim drugim, punio je dvorane i stadione širom bivše Yu.

I dan danas publika ga voli i pamti isključivo po vanserijskim glasovnim kvalitetima, a kolege sa estrade ga cijene, poštuju i respektuju.

NASLOV 13925595_10206781315198989_8242177738760282168_o

Pitali smo ga da li prati zbivanja na estradi i postoji li neki pjevač ili pjevačica da zaslužuje njegovu pažnju.

Brojna muzička takmičenja izbacila su mnoga nova imena, tako da je na muzičkoj sceni dosta mladih pjevača. Ima tu i kvaliteta, da budemo iskreni. Međutim, ima i onih koji su uspjeli zahvaljujući samom sebi, odnosno svom talentu i upornošću.

Primjera radi, oduševila me pjevačica Irena Jahović, koja živi u Americi. Sa dvije-tri snimljene pjesme napravila je veći uspjeh od mnogih pjevačica koje iza sebe imaju po nekoliko snimljenih albuma. Koliko sam obavješten trenutno je najpopularnije estradno ime u Americi, gje su je proglasili kraljicom estrade. Odlično pjeva, ponaša se pristojno, komunikativna je, a na nastupima je sto posto podređena publici, tako da pravi lom gdje god da se pojavi.

Drago mi je što je to tako i želim joj da postane još uspješnija i popularnija, jer ima sve uslove za to. Kvalitetan je vokal, ima izvrstan orkestar koji je prati“Balkan bend“i menadžera Mirsada koji vodi računa da sve bude po zakonu, te da publika uvjek bude ispoštovana.

Sretno Irena i moja velika podrška, poručuje Ferid.

Comments are closed.