Hiljade turista iz cijelog regiona uživa u ljepotama Jahorine i vožnji šestosjedom

Objavljeno Svibanj 2nd, 2018

 

 

I ove godine suncem okupana olimpijska ljepotica Jahorina tokom prvomajskih praznika privukla je nekoliko hiljada turista iz cijelog regiona, ali i Poljske, Rusije, Češke…

 

Gosti planine dan provode u odmoru i šetnji, ali je on i u znaku roštiljanja, ražnjeva, veselih i nasmijanih lica, te dječije graje na svakom koraku.

 

Tokom praznika u funkciju je stavljen i šestosjed kojim brojni turisti za nekoliko minuta mogu stići do vrha olimpijske ljepotice. Cijena povratne karte je 10 KM, a, kako su nam rekli iz Olimpijskog centra Jahorina, tokom ponedjeljka i utorka šestosjedom se provozalo nekoliko stotina turista.

 

Odličnom posjetom mogu se pohvaliti u hotelu Lavina, gdje su svi kapaciteti popunjeni još prije nekoliko sedmica.

 

– Naši gosti dolaze uglavnom iz regiona, u prvom redu Srbije i Hrvatske, te iz cijele BiH. Uz sve prateće i bogate sadržaje koje nudimo, tokom večeri u našem klubu gosti se mogu zabaviti u odličnoj svirci i atmosferi za koju su zaduženi Željko Kulašević i Srđan Šuka, koji su odavno sinonim dobrog provoda na Jahorini- poručili su iz menadžmenta hotela Lavina.

Jahorina danas Jahorina danas-5

 

Sigurno je da će po dobrom i lijepom ovaj 1. maj pamtiti i dvije djevojke iz Hrvatske koje sa svojim prijateljicama posljednje dane pred stupanje u brak provode na Jahorini.

 

– Dolazak na Jahorinu je bio pun pogodak i drago nam je da smo djevojačko veče provele ovdje- kažu djevojke iz Hrvatske.

Comments are closed.