Ilija Gojović , pop pjevač i kantautor // BRANKA I IRENA ĆE EMOCIJAMA OBOJITI AMERIČKO NEBO, A JA ĆU POP MUZIKOM ZAČINITI SVU TU PRIČU!

Objavljeno Prosinac 17th, 2018

 

Pop pjevač i kantautor Ilija Gojović je itekako poznato ime u svijetu estrade. Dobitnik je mnogobrojnih muzičkih priznanja i nagrada, a nedavno je pobijedio na evrofestivalu koji je održan u Makedoniji.

Ovaj popularmi pjevač, miljenik publike svih nacija iu generacija, u februaru će po drugi put otputovati na američku turneju, pa smo ga tim povodom kontaktirali.

2 3 4 51

 Na samom početku uputio bih srdačan pozdrav vama i vasoj redakciji.

Zadovoljstvo mi je saradjivati sa vama i dijeliti informacije iz domena  muzike.

Da,  tokom februara je planirana američka turneja po drugi put i zaista se tome jako radujem. Vrlo rado sam se odazvao na poziv sjajnog gospodina Mirsada Jahovića, da napravimo jednu lijepu muzičku priču i mostovima kulture povežemo sjajne angažmane.

 Prije dvije godine sam imao to zadovoljstvo da sa ljubiteljima mog pop zvuka podijelim svoje nove note sa ljudima iz Njujorka i Čikaga.

 Ovog puta će ta priča biti šireg koncepta, tako da me očekuje više koncerata i angažmana što mi prićinjava posebno zadovoljstvo.

 Na naš upit kako bi u najkraćim crtama oipisao sebe kao pjevača, Ilija je odgovorio :

  Neko sam ko se isključivo vodi kvalitetom, a pop zvuk koji godinama njegujem je do sada nailazio na jako lijepa iskustva.

Od Bosne, Srbije , Makedonije do Amerike.

Veliki broj festivala i nagrada su negdje rezultat mog rada i truda, a posebno sam ponosan na skorašnju pobjedu na evrofestivalu koji je održan u Makedoniji.

NASLOV

 Što se tiče predstojeće američke turneje, posebno je sretan zbog činjenice da što će nastupati sa dvije estradne dame, koje izuzetno cijeni i poštuje.

 Moje srce je posebno ispunjeno na činjenicu da ću americku turneju imati sa divama etno zvuka Irenom Jahovic i Brankom Šćepanović.

 Biće to spoj pop muzike i etno kompozocija. Sjajna Branka i Irena će emocijama obojati američko nebo , a ja kao dzentlmen pop muzikom začiniću svu tu priču.

 Ilija se posebno osvrno na Irenu Jahović, pjevačicu čija estradna karijera ide uzlaznom putanjom i kojoj radi novu pjesmu.

38403350_2174495416120746_310604892316106752_n

 Što se tiče Irenine muzike i njenog angažmana mogu samo reči da sam oduševljen. Prije svega mogu reči da je divna osoba i moj veliki prijatelj a onda i umjetnica koja svojim glasom daje posebnu emociju i draž.

 Ireni radim na novoj kompoziciji, tako da sam siguran da će zajedničkim snagama opet sve slušaoce i ljubitelje njenog melosa oduševiti novom energijom i kvalitetom koji je prepoznatljiv za nju i njeno ime.

 

 

 

 

Comments are closed.