Nova navijačka pjesma o timu sa Grbavice – Pogledajte „Željo u srcu mom“ u izvođenju odličnog Alena Hrbinića

Objavljeno Rujan 13th, 2018

 

 

Mnoge navijačke pjesme slave tim sa Grbavice, ali rijetko koja spaja ljubav prema Željezničaru i bivšoj djevojci. Upravo takvu snimio je pjevač Alen Hrbinić, Sarajlija sa njemačkom adresom.

 

Hrbinić je autor teksta i muzike za numeru „Željo u srcu mom“, na kojoj je sarađivao sa Dadom Marinkovićem (bubanj), Murisom Varajićem (gitare) i Željkom Stjepanovićem (bass). Također, pjevač je na njoj svirao akustik gitare.

 

Pjesma je ekranizirana u Sarajevu, a spot je danas predstavljen publici.

 

Nakon kraćeg zatišja i odsustva iz muzike, Hrbinić numerom „Željo u srcu mom“ najavljuje povratak na scenu, ali i novi album koji vrijedno priprema sa odličnim muzičkim timom- Amilom Lojom, Dadom Marinkovićem, Murisom Varajićem, Kenanom Ferhatovićem i Dariom Hodnik, koja pjeva prateće vokale.

 

– Pjesma je ljubavna. Govori o momku, tipičnom Sarajliji koji nakon raskida sa djevojkom utjehu pronalazi u uspjesima omiljenog plavog kluba, odlazi na utakmicu Željezničara i navija, ubjeđujući sebe kako mu ne fali „ni lice, ni stas“ bivše djevojke. Ali, i na tribinama se sjeća kako su „nekad zajedno navijali“- kaže Alen Hrbinić.

Alen Hrbinic2 Zeljo u srcu mom snimanje1

Inače, pjevač je sarajevskoj publici poznat kao odličan klupski izvođač, ali i po nastupima na radijskim festivalima, koji su „izrodili“ njegove dvije pjesme.

 

– „Vrati vrijeme“ je moja festivalska pjesma koju je publika odlično prihvatila, a žiri je ocijenio sa 10, uz pjesmu „Pusti ljubav“. Ove dvije numere, uz pjesme „Crvenom podvučena“ i „Željo u srcu mom“ bit će uvrštene na moj album, koji će imati 15 pjesama- najavljuje pjevač.

 

Pjesmu „Željo u srcu mom“ pronaći ćete ovdje:

Comments are closed.