„PRESLUŠALI SMO ZA VAS“ „Da, to sam ja“ – CD prvenac crnogorske pjevačice Seke Tomičić!

Objavljeno Rujan 25th, 2019

U vremenu kad na  našim prostorima samo hrabri i odvažni izdaju CD-ove, proljetos, u izdanju „Grand“ produkcije, pojavio se i CD prvjenac Seke Tomičić. Sekina promotivna kampanja zaintrigirala je i nas pa smo a naše čitaoce preslušali mkem prvjenac.

CD nosi naslov „Da, to sam ja“ po prvoj pjesmi na njemu. Seka je naslov pjesme prepoznala kao poruku s kojom se željela predstaviti. Sa te strane to i opravdava da ta pjesma bude vodeća. Pjesma je puna muzike, sa naglašenim „latino šmekom“, ali se stiče dojam da je Seki u toj pjesmi pomalo „tijesno“ . Mišljenja smo da je autorski tim Miša Mijatović, Steva Simeunović te aranžer Miloš Mihajlović, mogao i više u ovoj pjesmi.

-Isti tim potpisuje i pjesmu „Imam, a kao da nemam te“ . Generalno gledano ova pjesma je ispod cjelokupnog prosjeka ovog CD-a, s tim da je i nju Seka lijepo obojila svojim plemenitim glasom.

– Treća pjesma ovog tima je „Otkad nisam s njim“. To je njihova najljepša pjesma na ovom CD-u sa lijepim etno uvodom i isto tako lijepim strofama koje su nažalost iznad refrena ali Sekinom interpretacijom pjesma se može smatrati uspjelom. Ovdje čestitke prije svih zaslužuje aranžer Miloš Mihajlović.

– Sa pjesmom „Kusur od ljubavi“ predstavio se i autor Goran Matić – Goranče. Prosječna pjesma koju Seka diže na stepen više svojom izvedbom te aranžer Senad Drešević lijepim uvodom i aranžmanom.

seka 1 seka

– Pjesma „Ti si bol“, koju potpisuju Mirsad Serhatlić, Zlatko Jovović i Senad Drešević je jedna od uspješnijih na CD-u. Cjelokupan autorski tim je zadovoljio međutim čestitke idu auturu melodije koja je lijepa, lepršava, na momente sjetna, Mirsadu Serhatiću. Tu sjetu u ovoj pjesmi svojim glasom posebno naglašava Seka.

– Lijepa, hitasta, usuđujemo se reći i „glamurozna“ pjesma, u kojoj se Seka igra sa svojim glasom i koja se prihvata na prvo slušanje je pjesma „Sanjam“, autorice Leontine Vukomanović koju je aranžerski lijepo uobličio Senad Drešević.

„Telepatija“ je „žestoko“ lijepa pjesma koju Seka usuđujemo se reći „blješavo“ pjeva. Autor teksta u ovoj pjesmi je Ruždija Krupa, poznati tekstopisac iza kojeg su mnogi hitovi. To iskustvo osjeti se i ovdje. Ipak čestitke idu prije svega Serhatliću za odličnu melodiju te Dreševiću za izvrstan aranžman.

– Pjesmu „Sad mi je najteže“ potpisuje autor iz Bosne, Munib Alić – MAK uz aranžman Senada Dreševića. Ova pjesma je i po formi i po senzibilitetu drugačija od ostalih. Seka je u ovoj lijepoj orijentalnoj baladi najviše svoje sa najviše svoje autentične boje. Interpretirajući ovaj orijental iznenađujuće lijepo Seka diskretno dodaje i elemente tradicionalnog crnogorskog melosa. Ova pjesma će posebno doći do izražaja u ambijentu u kom je tekstualno smještena.

„Vrisak u srcu“ potpisuju Senad Drešević i Dražen Bakić. U ovom lijepom Draženovom tekstu Senad je mogao i više. Poslije odlične strofe u refrenu Seki opet postaje „tijesno“ kao što smo konstatovalii i za naslovnu pjesmu.

„Ti nisi tako loš“ je pjesmetina. Autor Zdravko Duranović i u melodijskom i u tekstualnom dijelu pjesme zadovoljio sve uslove. Dejanu Božoviću deset plus za aranžman. Seka ponovo na svom terenu kao i u pjesmi „Sad mi je najteže“ . Savjet Seki da malo „pogura“ ovu pjesmu a pjesma će poslije sama da „gazi“.

„Jedina“ je pjesma iznad uobičajnih klišea, muzički „intelektualno lijepa“ sa naglašenom sjetom. Pjesma posvjete jer je autor Darko Tomičić vjerovatno u srodstvu sa pjevačicom.

 

  • Opšti utisak poslije preslušavanja je da je ova dama snimila „damski“ CD i opravdala sva očekivanja.

Comments are closed.