U susret „Sarajevo vino festu“ – Dvadesetpet domaćih vinara potvrdilo učešće

Objavljeno Veljača 5th, 2019

 

 

Tradicionalna međunarodna manifestacija “Sarajevo vino fest” bit će održana 15. i 16. februara u sarajevskom hotelu “Holiday” uz učešće preko 60 izlagača, najboljih proizvođača vina i gastro proizvoda iz BiH i regiona. Kako ističu organizatori, već sada je 25 domaćih vinarija potvrdilo učešće na ovom jedinstvenom događaju u našoj zemlji.

 

– Trenutno možemo potvrditi da će od domaćih vinara učestvovati vinarije „AG Međugorje“, „Matić“, „Keža“, „Vukoja“, „Ostojić“, „Jungić“, „Marijanović“, „Hercegovina vino“, „Tolj“, Vilinka, „Anđelić“, „Hercegovina Produkt“, „Vučić“, „Buntić“, „Sivrić“, „Povratak“, „Hepok“, „Zadro“, „Andrija“, „Petijević“…Veliki je interes i vinara iz regiona da budu dio “Sarajevo vino festa”. Konačan spisak izlagača bit će poznat do kraja sedmice – kažu organizatori te dodaju da će se za bogat kulturno–zabavni program pobrinuti klapa “Niko” iz Zadra, dok će specijalni gosti festivala biti predstavnici ugostitelja grada Hvara.

svf 2019

Na “Sarajevo vino festu” redovno se okupljaju brojne poznate ličnosti iz kulturnog i javnog života BiH, kao što su Halid Bešlić, Moamer Kasumović, Elmir Jukić, Nijaz Skenderagić, Amela Radan…

Comments are closed.