VRIJEME JE ZA DRUGI FESTIVAL RAKIJA U TUZLI!

Objavljeno Listopad 1st, 2018

 

Nakon uspješno organizovanog prvog, vrijeme je za drugi festival rakija u Tuzli, koji se ove godine održava pod nazivom Salines Spirit Fest .

Možda se nešto i promijenilo u odnosu na prošlu godinu, ali mjesto održavanja ostalo je isto, Hotel Tuzla, a ove godine, Salines Spirit Fest se održava u petak 30.11.

Posjetioci će na jednom mjestu imati priliku kušati sve što vrijedi od voćnih rakija iz cijelog regiona uz bogati gastronomski dio. Jedna od novina je i to da SSF ove godine „proširuje svoju ponudu“ tako da će osim rakija biti predstavljena i ostala žestoka alkoholna pića.

Organizatorima UG LIFE STYLE i kompaniji Rare & Pure doo je želja da na jednom mjestu okupe proizvođače i konzumente ove plemenite kapljice. Ono po čemu je prošli festival bio posebno zanimljiv izlagačima je to da su imali priliku na jednom mjestu upoznati veliki broj ugostiteljskih radnika i distributera iz Tuzlanske regije ali i iz cijele BiH. Većina od njih je već najavila svoj dolazak i ove godine.

IMG_2394 IMG_2712

Osim izložbenog dijela festivala i ove godine Salines Spirit Fest će imaće i svoj takmičarski dio gdje će naš stručni žiri (koga čine: – Predrag Vukosavljević (predsjednik) profesor na poljoprivrednom fakultetu, Univerzitet Beograd; dr.Nerma Spaho Tehnološki fakultet Univerzitet Sarajevo, dipl.ing Ljubisa Stanković, Poljoprivredni fakultet Univerzitet Beograd,) ocijeniti uzorke, te im dodijeliti priznanja.

Pored takmičarskog dijela i samostalni proizvođači rakija mogu donijeti svoje rakije na uzorkovanje. Ovo je jedinstvena prilika da dobiju stručni sud o svom proizvodu, koji će im pomoći u daljem razvoju.

Naši profesori će održati i par stručnih predavanja sa diskusijom, u vezi pripreme i proizvodnje rakije, koja će upravo najviše pomoći ovim samostalnim proizvođačima.

Ovim putem pozivamo i vas da nam se pridužite, tako što ćete prijaviti svoje učešće i proizvode.

Svoje učešće možete prijaviti putem maila – info@vinosalis.ba

It’s rakija time!

Dobro nam došli!

 

Comments are closed.